Parkinson en ontgiftingscapaciteit

  1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ontgiften
  4. Parkinson en ontgiftingscapaciteit

Mensen met Parkinson kunnen giftige stoffen minder goed afbreken. De effecten van gifstoffen die in onze leefomgeving terechtkomen, zijn hen daarom groter.

In Frankrijk is Parkinson al erkend als beroepsziekte bij druivenkwekers. In de druiventeelt worden veel pesticiden gebruikt. In Nederland wordt o.a. veel gif gebruikt bij de teelt van bloemen, aardappelen en uien. Die gifstoffen worden meegenomen met de wind en verspreiden zich.

Vermijd gifstoffen

Het is niet mogelijk om alles te vermijden, maar er zijn ook giftige stoffen in omloop die je wel kunt vermijden. Denk aan amalgaam (kwik) in vullingen. Vervanging van amalgaamvullingen kan door je eigen tandarts gedaan worden. Een ander voorbeeld is aluminium in tandpasta. De hoeveelheden zijn zo klein dat ze op zichzelf niet schadelijk zijn. Maar als je er gevoeliger bent, kan je het maar beter vermijden. Biologische tandpasta’s zijn er in overvloed en poetsen net zo schoon.

En als Parkinson in Frankrijk al is erkend vanwege de gifstoffen die worden gebruikt in de landbouw, dan is biologisch eten geen overbodige luxe. Je krijgt geen gifstoffen binnen en het is nog duurzamer ook.

Stop direct met het gebruik van spuitbussen in huis, zeker de roemruchte luchtverfrisser… Neem geen risico en lucht gewoon elke dag je huis.

Doorsfenol is een giftig stofje wat voorkomt in wegwerp plastic flesjes. Het komt vaak voor dat mensen deze flesjes hergebruiken of lang laten staan. Het is al niet goed om het lichaam te belasten met bysfenol, maar als je dan deze flesjes meerdere keren gaat gebruiken of lang op voorraad hebt, komt er nog meer bysfenol vrij.

Titel

Ga naar de bovenkant