In de eerste module “Voorbereiden” tref je de voorbereidingen voor de rest van het programma. Om het programma voor jou op maat te maken, vul je vragenlijsten in. Op basis van jouw antwoorden achterhalen we hoe jij Parkinson hebt gekregen en waar jij nu staat. Wij adviseren ook een aanvullend bloedonderzoek, maar dat is niet verplicht.

Op basis van een analyse die ik hiervan maak, bepalen we dus de route die jij gaat afleggen. Over wat jij gaat doen ontvang je dagelijks concrete instructies. Deze gaan over veel aspecten van je leefstijl: voeding, bewegen en specifieke oefeningen om bijvoorbeeld stress en de gevolgen daarvan te verminderen.

In de module “Energie” staat meer energie krijgen centraal. Je leert hoe je je glucosehuishouding op orde kan krijgen. Bekijk de introductievideo van deze module:

In de module “Ontstekingen aanpakken” ga je de laaggradige ontsteking die je hebt aanpakken door je immuunsysteem ‘uit’ te zetten en ga je je microbioom herstellen. Bekijk de introductievideo van deze module:

In de module “Ontgiften” bouw je verder op eerdere stappen om je lever te versterken bij het ontgiften. Het opruimen van afvalstoffen in je zenuwcellen zorgt ervoor dat je dopaminerge neuronen niet voortijdig afsterven – dit afsterven is een belangrijke oorzaak van Parkinson. Bekijk de introductievideo van deze module:

In de laatste module “In balans blijven” ga je op basis van alles wat je hebt geleerd en ervaren bepalen hoe jij structureel Grip op Parkinson gaat houden.

Voor meer antwoorden op vragen over het programma kun je terecht op de pagina Veelgestelde vragen.

KOOP HET GRIP OP PARKINSON PROGRAMMA

Tijdens het volledige programma ontvangt je vrijwel dagelijks concrete, helpende instructies per mail. In de mails staan linkjes naar achtergrondartikelen voor als je meer wilt weten.

Ik stel deze informatie beschikbaar in een prikkelarm en heel eenvoudig ontworpen portaal. Als je inlogt op dit portaal, zie je op de startpagina de bladzijde van die week uit het spoorboekje. Zo heb je snel overzicht wat er deze week voor jou op het programma staat.

Bij iedere module hoort ook een specifiek pakket suppletie. Daarmee ga je de tekorten aan bepaalde voedingsstoffen aanvullen. Als deelnemer aan het Grip op Parkinson programma krijg je 15% korting op de supplementen die je bij Bonusan gaat aanschaffen.