Parkinson shake

  1. Home
  2. Kennisbank
  3. Suppletie
  4. Parkinson shake
  1. Home
  2. Kennisbank
  3. Voeding
  4. Parkinson shake

De baobab is een vezelplant. De pulp van de vruchten bevat veel vezels en wordt in de landen waar de baobab groeit gebruikt om pap of brood van te maken (vandaar de naam apenbroodboom). Baobabfruit is heel voedzaam (doordat het veel vezels bevat) en zit boordevol vitamines, antioxidanten en mineralen. De vruchten bevatten meer vitamine C dan een sinaasappel.

Daarbij zijn de vezels van de baobab wateroplosbaar net als die van de knollen en wortels. Deze vezels stimuleren de groei van het goede korteketenvetzuur byturaat. Terwijl de niet wateroplosbare vezels van granen het korteketenvetzuur propionzuur laat groeien. En daar kunnen geen korteketenvetzuren van gemaakt worden

In Nederland is baobab nauwelijks vers verkrijgbaar. Wij moeten het daarom doen met poeder en tabletten. Jij gaat vanaf nu elke dag baobab gebruiken, dus het hoort bij je basisvoorraad voedingsmiddelen. Je kan het bij eco winkels kopen of

Bestel baobabpoeder via deze link.

Er zijn talloze toepassingen en recepten met baobab. Maar wij hebben de enige echte Parkinson shake! Het is heel eenvoudig:

Schep 1 eetlepel baobabpoeder, 1 maatlepeltje magnesiumpoeder en 2 maatlepels rijstproteïne poeder bij elkaar in een shake beker Voeg 150-200 cc koud water toe en schudden maar.

Geniet van deze gezonde Parkinson shake!

Titel

Ga naar de bovenkant