1. Home
  2. Kennisbank
  3. Suppletie
  4. Parkinson shake
  1. Home
  2. Kennisbank
  3. Voeding
  4. Parkinson shake

We houden niet zo van de term “superfood”, maar als er iets deze naam zou mogen dragen, dan zou dat wel baobab zijn. De baobabboom wordt ook wel apenbroodboom genoemd en komt voor op de Afrikaanse savannes van Namibië tot aan Mozambique en Zuid-Afrika. De baobab kan daar overleven omdat de boom wel 120.000 liter water kan opslaan. Sommige deskundigen denken dat de boom wel meer dan 1000 jaar oud kan worden. Hij wordt daar ook wel “Tree of Life” genoemd.

Eigenlijk is het geen boom maar een vezelplant. Het pulp van de vruchten bevat veel vezels en wordt plaatselijk  gebruikt om pap of brood van te maken (vandaar de naam apenbroodboom). Baobabfruit is heel voedzaam (doordat het veel vezels bevat) en zit boordevol vitamines, antioxidanten en mineralen. De vruchten bevatten meer vitamine C dan een sinaasappel.

Baobab hoort bij je basisvoorraad voedingsmiddelen

In Nederland is baobab nauwelijks vers verkrijgbaar. Wij moeten het daarom doen met poeder en tabletten. Jij gaat vanaf nu elke dag baobab gebruiken, dus het hoort bij je basisvoorraad voedingsmiddelen. Je kan het bij eco winkels kopen of

Er zijn talloze toepassingen en recepten met baobab. Maar wij hebben de enige echte Parkinson shake! Het is heel eenvoudig:

Je neemt een glas met 100 cc water, lost daar een eetlepel baobab poeder in op en doet er een beetje citroensap bij. Klaar.
Je kan er ook mee variëren. Doe er wat blauwe of rode bessen bij, staafmixer erop, klaar. Via Google zijn eenvoudig talloze ideeën te vinden om te kunnen afwisselen. Maar zorg ervoor dat je de basis in bovenstaand “recept” elke dag gebruikt. Let er ook op dat je de baobab niet verhit, want dan verliest het een groot deel van de positieve werking.

In bepaalde modules van het Grip op Parkinson programma ga je eiwitsuppletie nemen. Er is niets op tegen daar nu al mee te beginnen. Wij adviseren de potten van Bonusan (waar je via het Grip op Parkinson programma 10% op krijgt): klik hier om deze aan te schaffen. Deze kan je bij de shake doen. Neem dan iets meer water, bijvoorbeeld 150 cc, en doe daar 2,5 schep eiwitpoeder bij. Ook hier weer de staafmixer gebruiken en je hebt een lekkere shake.

Geniet van deze gezonde Parkinson shake!

Titel

Ga naar de bovenkant