Waarom melkproducten vermijden?

  1. Home
  2. Kennisbank
  3. Voeding
  4. Waarom melkproducten vermijden?

In onze voedingsadviezen staat dat melkproducten moeten worden vermeden. Melkconsumptie vormt een risicofactor voor mensen met Parkinson. Hoe zit dit?

Melkproductie kan verhoogde indicaan (indoxysulfaat)-waarden tot gevolg hebben. Verhoogde indicaan-waarden in de urine duiden op een bacteriële overgroei van bacteriestammen uit de dikke darm naar de dunne darm. Dit verschijnsel heet in de literatuur SIBO: Small Intestinal Bowel Overgrowth.

Een SIBO kan ontsteking en verkeerde opname van voedingstoffen veroorzaken. Zowel te weinig opname van koolhydraten, vetten en eiwitten, alsook te weinig vitamine B12.

Bronnen:

Xin Fang: Potential role of gut microbiota and tissue barriers in Parkinson’s disease and amyotrophic lateral sclerosis

Ga naar de bovenkant