Waterstofgas-water therapie bij Parkinson

  1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ontgiften
  4. Waterstofgas-water therapie bij Parkinson

Het wordt steeds duidelijker dat gifstoffen een belangrijke factor zijn op het pad om Parkinson te krijgen. Zie bijvoorbeeld het interview in mei 2021 met Bas Bloem: Parkinson door pesticiden.

Ontgiften is dan ook een belangrijk onderdeel in het Grip op Parkinson programma. Dit is een specifieke module in het programma, maar als je wilt kan je direct al beginnen met behulp van een revolutionaire vinding.

Waterstofgaswater

In maart 2021 las ik een column van emeritus hoogleraar Frits Muskiet getiteld: Waterstofgaswater: een revolutionaire antioxidanten therapie?

Dit was voor mij de start van het zoeken naar een extra nieuwe mogelijkheid om de ontgifting van het lichaam van schadelijke afvalstoffen beter te ondersteunen.

Ik heb eerst een twintigtal wetenschappelijke artikelen gelezen en kwam tot de ontdekking dat waterstofgaswater therapie in Japan al 20 jaar geleden in opkomst is gekomen. Waterstofgastherapie is daar momenteel een essentieel onderdeel van het gezondheidzorgsysteem, terwijl in Europa hierover nauwelijks iets bekend is.

Vervolgens kwam ik tot de ontdekking dat het waterstofgas via water of gas makkelijk toe te dienen is en een goede waterstofgaswater-generator voor thuisgebruik beschikbaar en te koop is.

De uitleg van Muskiet

Waterstof (H2) is het meest voorkomende en kleinste scheikundige element in het universum. Uit voedingsvezels maken bacteriën in onze dikke darm ruime hoeveelheden waterstofgas. Hiervan wordt ongeveer de helft opgenomen en uitgeademd. Uit onderzoek blijkt dat een normaal microbioom 2,2 meer waterstofgas produceert als het microbioom van mensen met Parkinson.

Pas in 2007 is er een studie gedaan naar de effecten van het drinken van water-met-waterstofgas ten opzichte van gewoon-water. In de water-met-waterstofgas groep daalde de ontstekingsactiviteit en steeg de antioxidanten capaciteit significant.

Ontsteking is betrokken bij ziekteprocessen. Zeg je ontsteking, dan zeg je oxidatieve stress. Het lichaam produceert dan meer “vrije radicalen” dan het aankan. Vrije radicalen zijn zeer reactieve verbindingen van zuurstof of stikstof, die bij een normale hoeveelheid gewoon nodig zijn voor het lichaam maar waarvan een te veel enorme schade aanricht.

Een teveel aan vrije radicalen ontstaat bij een actief ontstekingsproces zoals een hartinfarct of hersentrauma, maar ook bij mildere vormen van chronische ontsteking zoals bij neurodegeneratie als Parkinson en MS en ook bij stress, diabetes en het verouderingsproces.

Waterstofgas is een vrije radicalen vernietiger. Er zijn geen nadelen van bekend. Waterstofgas wordt al heel lang gebruikt voor diepzeeduiken en is door de FDA volkomen veilig verklaard. Het ontgift alleen de schadelijke en nutteloze vrije radicalen en laat de nuttige ongemoeid.

Met waterstofgas zijn intussen gunstige resultaten geboekt bij nagenoeg alle ziektes en orgaansystemen. Toediening vindt plaats als oplossing in het drinkwater, of gemengd met inademingslucht of zelfs door middel van een infuus opgelost in fysiologisch zout.

Je kunt het ook in je ogen druppelen. Voor mensen met Parkinson lijkt tot nu toe toediening via waterstofgas-water het meest effectief.

Een unieke toepassing lijkt weggelegd voor hersenziektes, want als het kleinste molecuul in het heelal komt het makkelijk door de bloed-hersen-barriere, door de celwand en ook nog eens door de wand van mitochondrieen.

Hoe past dit in het Grip op Parkinson programma?

Het hele Grip Op Parkinson programma is gericht op het weer herstellen van een goede stofwisseling met als einddoel herstel van de dopaminerge neuronen.

Intermittent waterstofgas-water gebruik kan je zien als een aanvulling op alle aangeboden interventies om de vrije radicalen te vernietigen en vervroegde afbraak van neuronen te voorkomen.

48 weken 1-1,5 liter waterstofgas-water drinken heeft een bewezen positief effect op het verminderen van de vrije radicalen bij mensen met Parkinson.

Aanschaf van het apparaatje is niet verplicht vanuit ons programma, maar wij zien het als een zeer waardevolle aanvulling erop.

Meer lezen? / Wetenschappelijke referenties

Yoritaka et al (2013): Pilot study of H₂ therapy in Parkinson’s disease

Itchikawa et al (2020): Proposal of next-generation medical care “Mega-hydrogen Therapy”

Hirano et al (2020): A “philosophical molecule,” hydrogen may overcome senescence and intractable diseases

Ga naar de bovenkant