Beschrijving

Parkinson krijg je niet van de ene op de andere dag. Verschillende lichaamsfuncties zijn geleidelijk en vaak onmerkbaar verstoord geraakt. Wij zien Parkinson als de spreekwoordelijke zevenkoppige draak. Je slaat een kop eraf en er groeit ergens anders weer een andere kop aan.

Dat dwingt ons naar de onderliggende oorzaken te kijken. Er zijn er veel en deze zijn onderling verschillend. Bovendien kunnen ze per persoon verschillen en beïnvloeden ze elkaar. Dat is dan ook waarom wij geen “silver bullit” kunnen aanbieden. Lees hierover meer in onze visie.

Hoe is Parkinson bij jou ontstaan?

Het ‘Grip op Parkinson’-programma start met een inventarisatie van je eigen proces. We noemen dit ook wel je eigen “film”. Je leert met een andere bril terug te kijken op je eigen leven en krijgt daarmee inzicht in alle bekende factoren die bij elkaar opgeteld tot Parkinson hebben geleid. De achtergrond van die factoren leggen we uit in een digicursus “De oorzaken van Parkinson”.

Persoonlijk advies

In de basis gaan we met het ‘Grip op Parkinson’-programma aan de slag om de “film” die we net noemden terug te draaien. We brengen ook in kaart waarvan jij het meest last hebt, zodat we de aanpak in de goede volgorde kunnen zetten.

Na deze analyse krijg je een persoonlijk advies waarin je stap voor stap steeds meer gaat doen om de onderliggende oorzaken van Parkinson te bestrijden. De adviezen gaan vooral over voeding, bewegen en prikkels om de weerbaarheid van je lichaam te verbeteren. Ook dit wordt ondersteund door een digicursus.

Opbouw van het programma

Het programma duurt 6 tot 8 maanden, opgedeeld in 5 modules. Tijdens elke module ontvang je gerichte adviezen. Op deze manier komt niet alle informatie in één keer, wat door de hoeveelheid misschien wat overweldigend is.

Na 6 tot 8 maanden maar mogelijk al eerder merk je verbeteringen. Je beschikt over de instrumenten en kennis om jezelf, je lichaam te sturen. Je merkt dat de diagnose Parkinson niet betekent dat je bij de pakken hoeft neer te zitten.

Je zal dan ook een beter gesprek met je behandelaars kunnen voeren. Wij vinden het overigens belangrijk dat je je deelname aan het ‘Grip op Parkinson’-programma deelt met je behandelaar.

Onderdelen van het programma

Het programma kost € 299 en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Persoonlijk advies op basis van een analyse. Hiervoor vul je een aantal vragenlijsten in.
  • Toegang tot de digicursus ‘Parkinson aanpakken’.
  • Toegang tot het Mijn Slimvitaal portaal waarin je door het programma wordt geleid.
  • Na ontvangst van je toegangscode kan je direct starten met een aantal praktische, eenvoudige zaken.
  • Een informatieset voor je behandelaar.
Suppletie

Parkinson is een stofwisselingsziekte ontstaan uit een veelvoud van oorzaken. Een belangrijk onderdeel is de onvoldoende opname van belangrijke voedingstoffen.

In alle gevallen is daarom suppletie nodig om de tekorten van bepaalde noodzakelijke stoffen (vitamines, mineralen, etc.) aan te vullen. Wij hebben gekozen voor de kwalitatief hoogwaardige producten Bonusan. Bij deelname aan ons programma krijg je 10% korting op hun producten, die je rechtstreeks kan bestellen. De suppletie is niet in begrepen bij deze prijs van het programma. Je dient deze zelf te bestellen bij de leverancier. Je krijgt hierover afzonderlijk bericht. Je kan ook een pakket kopen waarbij de suppletie is inbegrepen in de prijs.

Bloedonderzoek

Voor een optimaal op jouw situatie afgestemd advies neem je een door Slimvitaal opgesteld bloedonderzoek af. Hiermee kan je je startpositie ook objectief en meetbaar maken. Het bloedonderzoek is niet in begrepen bij deze prijs van het programma. Je kan het bloedonderzoek mogelijk laten aanvragen via je behandelaar. Welke waardes getest moeten worden kan je in het Mijn Slimvitaal portaal vinden. Je krijgt een toegangscode nadat je de aankoop van het programma hebt afgerond. Je kan er ook voor kiezen het bloedonderzoek rechtstreeks te kopen op bloedwaardentest.nl. Je kan ook een pakket kopen waarbij het bloedonderzoek is inbegrepen in de prijs.