Dit gerecht uit het Midden-Oosten is een gerecht lekker lunchgerecht. Eet er nog soep of een salade bij.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 eieren
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • ½ courgette
  • 1 eetlepel verse kruiden zoals tijm, salie of rozemarijn
  • 2 eetlepels verse basilicum of koriander
  • 100 gram champignons
  • 200 ml gepelde tomaten of tomatenpassata
  • 10 kerstomaatjes
  • 1 theelepel cayennepeper of paprikapoeder
  • Koekenpan met hoge rand of ‘hapjespan’
  • 4 eetlepels kokosolie

Bereiding:

  • Snij de ui fijn.
  • Doe de knoflook in een pers.
  • Was en snij de paprika in blokjes.
  • Snij de champignons in stukken, dit mag grof.
  • Was de tomaatjes en snij doormidden.
  • Was de courgette en snij in kleine blokjes
  • Snij de kruiden voor in de saus fijn (tijm, salie of rozemarijn)
  • Verwarm de kokosolie en voeg de ui toe.
  • Als dit glazig is gaat de knoflook erbij.
  • Voeg de paprika, de champignons en de courgette toe en laat dit 10 minuten zacht stoven.
  • Doe de gepelde tomaten en de kerstomaatjes erbij samen met de verse kruiden voor de saus en de cayennepeper en wat zout.
  • Laat nog 5 minuten stoven.
  • Breek de eieren 1 voor 1 in een kommetje. Maak een beetje ruimte in de saus en giet de eieren er 1 voor 1 in.
  • Dek de pan af met een deksel en laat de eieren op zacht vuur gaar worden in ong. 6 minuten.
  • Serveer dit met de basilicum of koriander.

 

Door Published On: 21-10-2021Categorieën: Lunch, Ontbijt

Meer recepten

Geïnspireerd geraakt?