Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • Stuk kurkuma van 3 cm
  • 60 gram tonijn uit blik
  • 2 champignons
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 4 eetlepels kokosolie
  • Stuk verse gember van 3 cm
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel yakso sambal oelek (deze soort is zonder suiker!) of 1/3 rode peper.
  • 2 eetlepels sojasaus

Dit gerecht kan gegeten worden als lunch naast een salade of soep, maar ook als bijgerecht bij bijvoorbeeld: https://www.gripopparkinson.nl/roerbakgroente-met-kip/  of  https://www.gripopparkinson.nl/savooiekool-met-kokos/

 

Bereiding:

  • Snij de ui fijn.
  • Was en snij de champignons in plakjes.
  • Verwarm 1 eetlepel kokosolie in een koekenpan.
  • Bak de helft van de ui glazig en voeg dan 1 teen knoflook, de kurkuma en de champignons toe.
  • Bak kort mee en laat een beetje afkoelen.
  • Breek de eieren boven een kom en roer goed door met een vork.
  • Voeg het komijnpoeder, het korianderpoeder, 1 eetlepel sojasaus toe
  • Maak de tonijn een beetje los en doe het samen met het ui/champignonmengsel bij de eieren, roer goed door. Laat even staan.
  • Verwarm voor de saus 1 eetlepel kokosolie. Bak hier de andere helft van de ui glazig en voeg 1 teen knoflook toe.
  • Voeg hier de tomatenpuree, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel azijn en de sambal aan toe.
  • Pers de gember uit boven de sauspan.
  • Roer alles goed door en verwarm de saus op laag vuur. Voeg een scheut water toe als het te dik is.
  • Verwarm 2 eetlepels kokosolie in de koekenpan.
  • Voeg het eimengsel toe. Zet het vuur laag en bak een paar minuten.
  • Tussendoor kun je voorzichtig de pan een beetje heen en weer bewegen zodat het eimengsel een beetje loskomt van de zijkanten. De zijkanten kun je met een spatel voorzichtig losmaken.
  • Als de bovenkant begint te stollen kun je de omelet omdraaien. Als het te lastig is om het om te draaien kun je de omelet ook met de spatel halveren en dan omdraaien.
  • Laat nog 1 minuut zacht garen.
  • Als je dit als bijgerecht serveert kun je dit op lage temperatuur (90 graden) in de oven warm houden, terwijl je het andere gerecht af maakt.
  • Serveer met de saus.