Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuk kurkuma van 3 centimeter
  • 1 stuk verse gember van 3 centimeter
  • 1 paprika
  • 150 gram prei
  • 80 gram taogé
  • 2 ons kipfilet of kipdijbeenvlees
  • 1 stuk prei van 15 centimeter
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels kokosolie
  • Peper en zout.

Dit gerecht kun je uitbreiden door er Foe Yong Hai bij te maken.

Bereiding:

  • Snij de ui fijn.
  • Was en snij de prei in reepjes.
  • Was en snij de paprika in stukken van ongeveer 1,5 centimeter.
  • Verwijder de groene velletjes van de taogé, dat gaat het makkelijkst als je dat in een bakje met koud water doet en er met je hand doorheen gaat.
  • Snij de kip in blokjes.
  • Verwarm de kokosolie in een hapjespan of wok.
  • Bak de ui hierin glazig en knijp de knoflook, de kurkuma en de gember hierboven uit.
  • Bak kort mee totdat de geuren vrij komen.
  • Voeg de paprika toe en bak een minuut mee.
  • Voeg de kip en de prei toe.
  • Bak totdat het gaar is. Kipfilet is sneller gaar dan kipdijbeenvlees. Je kan de gaarheid checken door een blokje kip doormidden te snijden, de binnenkant moet egaal wit zijn van kleur.
  • Voeg de taogé toe met de sojasaus en roerbak nog 3 minuten mee.
  • Voeg wat peper toe en proef of er zout nodig is, de sojasaus zorgt al voor wat zout.