Ingrediënten voor 2 personen:

  • stuk verse zalm van 200 gram
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels verse kruiden – zoals bieslook of dragon
  • stuk komkommer van 5 cm
  • zout en peper

Dit recept is onderdeel van het kerstmenu.

Tip: deze tartaar kun je van tevoren snijden en met de olijfolie mengen. Voeg dan vlak voor het serveren de limoen toe. Naast of i.p.v. komkommer kun je ook een avocado in blokjes door de tartaar doen. Besprenkel de avocado dan met wat citroen tegen het verkleuren en voeg dit ook pas net voor het serveren toe.

Bereiding:

  • Snij de zalm in repen en dan in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter.
  • Meng er de olijfolie en zout en peper door.
  • Snij of schaaf de komkommer in plakjes en leg dit op de borden.
  • Rasp vlak voor het serveren de limoen over de zalm, en pers de helft van de limoen erover uit.
  • Snij de verse kruiden fijn en meng met de zalm.
  • Serveer de tartaar op de komkommer. De zalm kan je erbovenop leggen of met behulp van een kookring serveren.
  • Als je een kookring hebt, dan leg je die op de komkommer. De zalm doe je in de ring. Een beetje aandrukken met de achterkant van een lepel en dan de ring verwijderen.