Ingrediënten voor 2 personen:

  • Halve knolselderij
  • 1 sjalot
  • 300 gram kipdijbeenvlees
  • 150 milliliter bouillon (kip of groente)
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram paddenstoelen (varieer: kies bijv. kastanjechampignons, oesterzwammen, een andere soort of een mix)
  • 3 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • 1 eetlepel verse kruiden zoals tijm, rozemarijn of salie

Bereiding

  • Snij de sjalot fijn.
  • Schil de halve knolselderij en snij de knolselderij in dunne plakken en daarna in repen.
  • De repen snij je daarna in kleine blokjes.
  • Snij de kip in blokjes.
  • Borstel de paddenstoelen af met een borsteltje of was de paddenstoelen en maak ze droog met een doekje.
  • Snij ze in stukken, dit mag grof, zo proef je de paddenstoelen goed.
  • Smelt 2 eetlepels boter op laag vuur in een ruime pan. Voeg de knolselderij toe.
  • Laat dit zacht bakken, totdat de knolselderij goudbruin is.
  • Voeg de bouillon toe en laat garen op zacht vuur, voeg een klein beetje water toe als de blokjes nog niet gaar genoeg zijn als de bouillon is verdampt.
  • Bak in de tussentijd de sjalot glazig in een andere pan met de olijfolie en 1 eetlepel boter.
  • Voeg de knoflook toe, bak kort mee.
  • Voeg de kip en de champignons toe en bak goudbruin totdat het gaar is.
  • Breng de knolselderij en het kipmengsel op smaak met zout en peper en serveer met fijngesneden verse kruiden.