Ingrediënten voor 2 personen:
- 4 tomaten
- 2 eetlepels zongedroogde tomaten (op olie uit pot)
- 10 ansjovisfilets (op olie uit pot)
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 eetlepel basilicum
- 2 eetlepels olijven
- 2 eetlepels kappertjes op zuur
- ½ citroen
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel azijn (gebruik mooie balsamico-azijn)
- Peper en zout
Een heerlijk bijgerecht, ook makkelijk om in een bakje mee te nemen. Als je het meeneemt, leg dan de basilicumblaadjes ongesneden er bovenop. Zo blijven ze vers.
Bereiding:
- Zet een kom klaar waar de volgende ingrediënten in gaan als ze gesneden zijn:
- Was en snij de tomaten in parten en dan in blokjes.
- Snij de ansjovis en zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
- Snij de ui fijn.
- Snij de knoflook fijn of knijp uit met een pers.
- Snij de olijven in grove stukken.
- Verwarm de pijnboompitten kort in een koekenpan totdat ze hun geur afgeven, laat niet verbranden.
- Snij de basilicum fijn en doe samen met de kappertjes in de kom.
- Kruid met versgemalen peper en zout.
- Maak een dressing van de olijfolie, sap van de ½ citroen en azijn. Mix goed en doe bij de rest van de ingrediënten in de kom.
- Roer goed door en laat minimaal 10 minuten staan, zodat de smaken goed intrekken.