Ingrediënten voor 2 personen.

  •  2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 gram linzen (linzen uit pot, of gedroogde linzen een nacht weken)
  • kokosmelk 400 ml is
  • 300 gram verse tomaten of een pot (gepelde) tomaten (400 gram)
  • ½  theelepel gemalen koriander
  • ½  theelepel gemalen komijn
  • 3 cm verse kurkuma
  • 3 cm verse gember
  • ½ rode peper (naar wens of vervang dit door paprikapoeder als je het iets minder pittig wil)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 eetlepels kokosolie

Bereiding:

  • Zie bij de ingrediënten: linzen – gedroogde linzen moeten een nacht in water geweekt worden en daarna goed afspoelen, of gebruik linzen uit een pot.
  • Snij de wortels en bleekselderij in kleine stukken.
  • Snij de ui fijn en snij de teen knoflook fijn of doe deze in een knoflookpers.
  • Snij of rasp de kurkuma en de gember heel fijn – of doe deze in een knoflookpers.
  • Snij de tomaten fijn als je verse tomaten gebruikt.
  • Verwarm de kokosolie in een soeppan, voeg de ui toe en roerbak totdat dit glazig is
  • De knoflook en alle kruiden (koriander, komijn, kurkuma, de gember en het pepertje) kunnen er dan bij en bak even mee totdat alles begint te geuren.
  • Voeg de wortels en de bleekselderij toe en roerbak ook kort mee.
  • Dan kunnen de linzen en de tomaten erbij.
  • De kokosmelk kan erbij en voeg eventueel wat water toe totdat alles onder staat.
  • Laat het bouillonblokje oplossen in een kopje heet water en doe dit bij de rest in de pan.
  • Breng dit aan de kook en draai dan het vuur laag, laat alles goed gaar worden.
  • Dit duurt ongeveer 25 minuten. Proef dan of de groenten gaar zijn. De linzen mogen nog wel een beetje een ‘bite’ hebben. Is het nog niet gaar genoeg, laat het dan nog even doorkoken.
  • Pureer de soep een beetje met een staafmixer, maar niet zo dat alles fijn gepureerd is. De soep wordt dan wat dikker en gevulder. Het is lekker om nog wat hele stukken groente en linzen erin te laten.
  • Proef of de soep nog wat zout of peper nodig heeft.

 

 

Door Published On: 11-03-2021Categorieën: Diner, Lunch, Soep

Meer recepten

Geïnspireerd geraakt?