Ingredienten voor 2 personen

  • 1 sjalot
  • 2 venkelknollen (ong 300 gram totaal)
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml kokosroom
  • 300 ml (kippen)bouillon (maak zelf of gebruik een bouillonblokje)
  • 150 gram zalm (biologisch gekweekte zalm of gerookte zalm)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Extra nodig: staafmixer of blender

Bereiding:

  • Snij de sjalot en de knoflook fijn
  • Was en snij de venkel doormidden. Verwijder de harde puntvormige kern
  • Snij de rest in stukken, dit mag grof
  • Verhit de olie en de sjalot in een diepe pan.
  • Als de sjalot ‘glazig’ is kan de venkel en de knoflook erbij.
  • Alles een paar minuten al roerend zacht bakken.
  • Voeg de bouillon toe en laat dit geheel koken totdat alles zacht is. Ongeveer 15 minuten.
  • Snij de zalm in blokjes of reepjes
  • Pureer de soep met een staafmixer. En voeg de kokosroom toe.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Doe de soep in kommen en leg de zalm erbovenop. De zalm gaart heel kort in de warme soep.
Door Published On: 11-03-2021Categorieën: Diner, Lunch, Soep

Meer recepten

Geïnspireerd geraakt?