Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuk kurkuma van 3 cm
  • 200 gram wortelen
  • 1 paprika
  • 350 gram tomatenpassata
  • Zout en peper
  • Eventueel 1 thl paprikapoeder of piment d’espelette (gemalen rode peper)

Bereiding:

  • Snij de ui fijn
  • Snij de knoflook fijn of doe de knoflook in een knoflookknijper
  • Snij de paprika in stukken van ong 2 cm en de wortel in schijfjes.
  • Doe de olijfolie in een soeppan en voeg de ui toe. Bak dit al roerend tot de ui glazig is
  • Voeg dan de knoflook toe, kort meebakken.
  • Voeg de wortel en de paprika toe. Deze ook meebakken.
  • Dan kan de tomatenpassata erbij. Voeg ong 300 ml water toe.
  • Kook de soep ong 20 minuten op zacht vuur.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Voeg naar smaak wat zout en peper toe en evt het paprikapoeder of de piment

 

 

Door Published On: 11-03-2021Categorieën: Diner, Lunch, Soep

Meer recepten

Geïnspireerd geraakt?