Ingrediënten

  • 400 gram wortelen
  • 400 gram bloemkool
  • 200 gram knolselderij
  • 200 gram sperziebonen
  • 400 gram kipdijbeenvlees (of kalkoen)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 ml kokosmelk
  • 6 eetlepels kokosolie
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 2 gram kurkuma geraspt of fijngesneden.

Bereiding

  • Was en snij alle groenten in kleine stukken. Wortels in kleine blokjes, de bloemkool in kleine roosjes/stukken, sperziebonen in stukken van 2 cm.
  • De knolselderij schillen, in plakken snijden en daarna in blokjes van ong 1 cm.
  • Snij de kip in blokjes van ongeveer 2 cm groot.
  • Verwarm de kokosolie zacht in een pan en voeg alle kruiden toe. Laat dit een paar minuten bakken totdat de kruiden hun geur gaan afgeven.
  • Voeg dan de kip toe en roerbak totdat het vlees bruin is.
  • De groenten kunnen dan erbij en verwarm dit 5 minuten samen.
  • Voeg de kokosmelk toe en doe zoveel water erbij totdat alles net onder het vocht staat.
  • Laat dit geheel 15-20 zachtjes sudderen.
Door Published On: 22-02-2021Categorieën: Diner

Meer recepten

Geïnspireerd geraakt?